Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λήμνου για την παρουσιάση των Υποψηφίων Βουλευτών του Κινήματος παραβρέθηκε ο Αναπλήρωτης Υπουργός ΠΕΚΑ και Υποψήφιος Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Διαμαντίδης προλόγισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, ο οποίος και παρουσίασε τους υποψηφίους βουλευτές Μάγδα Ψαρρού, Γιάννη Καραγιάννη και Νίκο Σηφουνάκη.

Ο Β. Γιαρμαδούρος αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας καθώς και στα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι του νησιού, ωστόσο τόνισε ότι την Λήμνο την ακολουθά μια βαθιά δημοκρατική παράδοση η οποία θα συνεχιστεί και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ των άλλων, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι:

«Είναι αλήθεια πως η κοινωνία, οι πολίτες, έχουν υποστεί αιματηρές συνέπειες στην προσπάθεια που γίνεται για να σωθεί με τρόπο οριστικό η χώρα από την άτακτη χρεοκοπία. Ωστόσο μέσα από όλες αυτές τις θυσίες, αλλά και τα δράματα που βιώνουν κάποιες Ελληνικές Οικογένειες, φάνηκε μια χαραμάδα, μέσα από την εξάλειψη ενός σημαντικού μέρους του Ελληνικού χρέους, την στήριξη που δίνουν οι Ευρωπαίοι στη χώρα μας και τις προϋποθέσεις που δημιουργούνται για την έξοδο από την κρίση.

Πέραν τούτων όμως, που αξιολογούνται και επανακρίνονται, η κατάσταση την οποία παρέλαβε το 2009 η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν μια απίστευτη τραγωδία. Η διακυβέρνηση της Ν.Δ (2004-2009) ήταν καταστροφική, αφού εκτίναξε τα ελλείμματα και οδήγησε το χρέος της χώρας σε πρωτοφανή επίπεδα και άφησε την χώρα να βουλιάζει αβοήθητη». Τέλος, ο κ. Σηφουνάκης κάλεσε τους πολίτες της Λήμνου να συστρατευτούν στην μάχη για την υπόσταση της πατρίδας, «αυτήν την μάχη πρέπει να την δώσουμε συντεταγμένα, δημοκρατικά, ανοιχτά, συλλογικά.

Και επειδή οι ημέρες που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ λίγες, έχει μεγάλη σημασία αυτό το μήνημα να φθάσει προσωπικά στο κάθε πολίτη. Ολοι μας πρέπει να γίνουμε κήρυκες της ανάγκης για μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ενάντια στην αποχή που κάποιοι καλλιεργούν. Με την αποχή δεν χάνεται μόωο μια ψήφος αλλά διπλασιάζεται η ψήφος εκείνων που δημαγωγούν και κοροϊδεύουν τον λαό.»

Κατά την διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στην Λήμνο ο κ. Σηφουνάκης περιόδευσε στα περισσότερα χωριά της Λήμνου, την Ατσική, τις Σαρδές, το Ρουσοπούλι, τα Καμίνια, την Σκανδάλη, την Κούταλη, τον Κάσπακα, τον Αγιο Δημήτρη, το Κοντοπούλι, την Παναγιά, και είχε την ευκαιρία να συναντήθει και να συζητήσει με πολλούς πολίτες και εκπροσώπους φορέων και να ανταλάξει μαζί τους απόψεις για τις εκλογές και την επόμενη ημέρα.